2010. január 30., szombat

Napocska jelmez

Ágnes kérdezte, hogy nincs-e valami ötletem napocska jelmezre. Két dolog jutott az eszembe:
1. Sárga nadrág vagy sárga szoknya sárga harisnyával, sárga trikó, amire textilfestékkel festenék egy napot (ha varrogatós vagy, akkor persze varrhatsz is), és a fejre egy szalmakalap, aminek a karimájára ragasztanék sárga kartonból sugarakat.
2. Ugyanúgy, mint az előbbinél sárga nadrág vagy sárga szoknya sárga harisnyával, sárga trikó. Itt is jó, ha festesz/varrsz napocskákat a trikóra, vagy akár a szoknyára. Narancs- és citromsárga szalagokat felvarrogatnék egy pántra, amit mellmagasságban össze tud magán kapcsolni. Így ezt le is veheti, ha a nagy mulatozásban már zavarják a sugarai.Nekem ez jutott az eszembe. Akinek esetleg van még ötlete, hogy hogyan lehetne jó napocska jelmezt készíteni, az írja meg!

3 megjegyzés:

 1. Ó, nagyon tetszik mindkét ötlet..talán a szalagos a leginkább. Nagyon köszönöm!!!!- neki is állok, mert kifutok az időből, majd a végeredményt megmutatom.
  Ágnes

  VálaszTörlés
 2. http://www.jelmez.hu/images/Gyermek/Napocska.jpg
  http://kreativhobby.multiply.com/photos/album/17/Farsangi_jelmezek_gyerekeknek#photo=22
  találtam egy ilyet is, akár meg lehet ezt a füzetet keresni (nálunk vannak ilyenek a könyvtárban!) http://www.teszvesz.hu/item894257208_szines_otl_farsangi_jelmezek_mintaivekkel_uj.html

  VálaszTörlés
 3. Ágnes, szívesen! Izgatottan, várom, hogy hogyan sikerül!
  Muzsi, köszi a lelőhelyeket!

  VálaszTörlés