2010. április 16., péntek

Tavaszi séta

Ma végre megint kisütött a nap! Sétáltunk egy jó nagyot, szedtünk virágokat, meglestük a bogarakat. A leszedett pitypangokból koszorút fontunk. (A virág fejéhez közel a száron hasítunk egy kis rést. Aki nem félti a körmét, hasíthatja azzal, aki igen, az használjon ollót, vagy tollat. A résen áthúzzuk a következő virágot, majd ennek a szárán vágunk rést, és így tovább, és így tovább...)



Ebből a virágból csörgőt csináltunk. (Nem tudom, hogy hívják, én csörgős virágnak szólítom)A szárán lévő levélkéket kell egy kicsit lehúzogatni, mintha le akarnánk tépni, de ne tépjük le! Ha több szállal megcsináljuk ezt, csokorra fogjuk, és megrázzuk, akkor csörög.)



Sok-sok bodobácsot láttunk, sok közülük összekapaszkodott. A gyerekek is utánozták őket: egymásnak háttal összekapaszkodtak, mintha sót törnének, és így próbáltak minél gyorsabban menni. Vicces látvány!

3 megjegyzés:

  1. A csorgo virag pasztortaskanak hivjak (bocs, nincs magyar billentyuzetem!)

    VálaszTörlés
  2. A pitypanghoz írnék. Ha a szára végét betépkeded, mondjuk 4 felé, és aztán vízbe teszed, nagyon szépen felkunkorodik. :) Így a feldarabolt szárból sok kunkori dolgot lehet csinálni.

    Mi imádtuk gyerekkorunkban, lett belőle fülbevaló meg ugye dísz a szárából kreált nyakláncra. A nyaklánc is izgi, de gondolom az mindenkinek megvan.

    VálaszTörlés