2009. augusztus 27., csütörtök

Hangyás

Hát ez egy igazán bolondos játék, de mi nagyon jót szoktunk mulatni vele. A homokozóba belerajzoljuk egy lakás alaprajzát. Persze nem kell részletesen, csak mondjuk egy hálószoba, egy konyha, egy fürdőszoba, ablakok és egy ajtó. Berajzolunk egy ágyat, egy sütőt és egy kádat. Az a lényeg, hogy mi és a gyerekek megismerjük, hogy mi hol van. És akkor kezdődhet a mese. Vagy szerencsénk van és magától jön egy hangya és "beköltözik" a lakásba, vagy keresünk egyet és belepottyantjuk. Innentől csak néznünk kell a hangyát és mesélni, hogy éppen mit csinál. Bemegy a fürdőszobába,aztán kicsit lefekszik, de nem bír elaludni, ezért kimegy a konyhába hogy csináljon magának egy teát. Észreveszi, hogy nincs otthon méz, ezért elmegy vásárolni (ha az ablakon mászik ki, még viccesebb)stb... Jöhetnek hozzá vendégek, vagy hazaérkezhet apuka is.
Nem tudom, nektek bejön-e ez a játék, de én nagyon szeretem. Bár szüleim szerint, gyerekkoromban is imádtam a hangyákkal bíbelődni. Mindenképpen meg akartam tanítani őket úszni. Beraktam a hangyákat egy tócsába, aztán egy idő után egy levéllel kisegítettem őket onnan. Úgy látszik, én már csak ilyen hangyás maradok.

6 megjegyzés:

  1. Nekem tetszik!
    Én is kiskorom óta hangyás vagyok, egy időben nápolyival etettem őket, leültem egy fix helyre láblógázva, és jó morzsázósan ettem a nápolyit,örültem, hogy örülnek neki és viszik a morzsákat, a másik, hogy kitaláltuk, hogy a hangyacsipés gyógyít, ha játékból betegek vagyunk...

    VálaszTörlés
  2. A te nápolyidnak biztosan jobban örültek, mint az én úszás oktatásomnak. :)

    VálaszTörlés
  3. mikor jöttök? akarjátok, hogy a lakás tele legyen hangyával??? :-DDD vagy maradjanak csak az udvaron :-DDD

    VálaszTörlés
  4. Drága Szabina! Ha lehet, inkább csak a kertben hangyáskodj, de persze nem szeretném, ha bármi megakadájozna benne, hogy otthon érezd magad nálunk! :)

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés