2009. november 11., szerda

Tökmag-kép

A töklámpásból kiszedett tökmagokat mi is befestettük és felragasztgattuk, mint ahogyan azt Virágnál láttuk. Máté egy virágot és egy napocskát készített, mi Danival pedig egy autót.


3 megjegyzés:

  1. Ez az én fantáziámat sem hagyja nyugodni, az első töksütés után meg kell majd ejteni.
    Elfelejtettem válaszolni a festőmellényes kérdésedre, az IKEÁból vannak, és ha a megmentett ruhák számát tekintem, igen költséghatékonyak! :)

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!
    Kérdezhetek? Hogy festettétek meg a magokat? Mert nekünk nem sikerült. Én víz+temperával próbálkoztam, de nem fogta meg. A gyerekek nagyon csalódottak voltak.
    Szuper az oldalad!
    Köszi
    Judit

    VálaszTörlés
  3. Szia Judit! Mi is tempera + nagyon kevés víz keverékével festettük. A tálkákba beleszórtuk a magokat és egy darabig hagytuk őket fürdőzni. (nem tudom, pontosan meddig, míg összetakarítottam. Én egy-egy nagyobb tálba töltöttem a gyerekeknek vizet és beleszórtam nekik a még töktől ragacsos magokat, és szűrőkanállal kellett kipecázniuk. A baj csak az volt, hogy Dani egyszer csak véletlenül kiborította a vizét. A konyhakövön úszkáltak a tökmagok :) Szóval eltartott egy ideig a takarítás, úgyhogy kb 20-25 percig ázhattak a festékben a magok! Sajnálom, hogy csalódtak szegény gyerkőcök!

    VálaszTörlés