2010. január 5., kedd

Akadálypálya a lakásban

Ha nincs kedvünk kimozdulni mínusz 6 fokban és orkán erejű jeges szélben (nekem határozottan nincs!!!), akkor építsünk akadálypályát a lakásban, ahol a gyerkőcök jól kimozoghatják magukat. Mi a múltkor ilyet csináltunk: sorba raktam 5 nagy széket, azokon végig kellett sétálni, majd lemászni. A földön lévő kosárból egy labdát kellett választani, és azzal együtt átkúszni a gyerekek kisasztala alatt, majd a labdát egy messzebb lévő dobozba beledobni. Visszafelé újra átmászni az asztal alatt, majd székre fel, és végigsétálni. Rajzoltam még az előszoba kövére fürdőszobai, lemosható zsírkrétával köröket, ezeken végig kellett ugrálni.

Lehet még bukfencezni (ha már elég nagyok hozzá a gyerekek), egy lábfej szélességű papírcsíkot gyurmaragasztóval, vagy celluxszal a földre ragasztani, azon végig egyensúlyozni. Ezt nehezíthetjük úgy is, hogy közben valamiért le kell guggolni, valamit el kell érni...

Nektek milyen lakásban megvalósítható akadálypálya ötleteitek vannak?

9 megjegyzés:

  1. Nálunk (apa szerint) állandó akadálypálya van a gyerekjátékok és holmik miatt. Időnkéntvalóban nehezített a közlekedés:-)

    VálaszTörlés
  2. Szia Eszter! A Kiss az én vagyok amúgy, de a férjem volt bejelentkezve a gmailbe éppen:-)

    VálaszTörlés
  3. Nekünk az egész 36 négyzetméterünk egy akadálypálya :-DDD Mi csak TETRIS lakásnak hívjuk. Ha ki akarom nyitni az ajtót előbb ki kell húznom a ruhaszárítót az ajtó elöl, és a hűtő elé tolni, ha a hűtőből kell valami akkor vissza és így tovább :-DDDD

    VálaszTörlés
  4. Ejnye, az lemaradt, hogy SZUPER A BLOGOD! Sokszor olvasom a tippeket, bár az enyém még csak 10 hós. :DDDD

    VálaszTörlés
  5. Úgy látom többeknek is akadálypálya az egész lakás. Ezt pozitívan úgy is felfoghatjátok, hogy egész nap játszhattok akadálypályásat, ruhaszárítótologatósat! :)

    VálaszTörlés
  6. Mi is szoktunk csinálni a 4 éves fiunknak akadálypályát a nappaliban,ha írsz egy emilcímet a panka@gmail.com-ra, küldök meghívót a blogomhoz és ott videót is töltöttem fel róla. Azért jelszavaztam, mert igen sok a családi fotó (a rokonságnak barátoknak ide töltök fel egy csomót) és nem szeretném ha visszaélnének vele.Az ismerősi körünkben sajnos volt rá példa. Szóval: először egy széket kell kikerülni, aztán átmászni a ygerekasztalon, zztán jön a szobacsúszda, amit egész pici korától még a mai napig tudunk használni,aztán egy kis hintalovaglás, aztán több székből álló alagút, végül lavórba labda dobás. Mostanában szoktunk betenni trambulint, meg előszeretettel használja a nagy babzsákfotelt is karácsony óta...De legújabb ötletem szerint ez után át kell majd futnia a saját szobájába, ottaz ajtófélfára felfüggesztem neki a gyűrűt azok lóg majd és a végén a szivacson bukfencezik egyet és kezdődhet előről... :)
    Ja. és nagyon tetszik a blogod. Olvasgatni fogom ezentúl.
    Mariann

    VálaszTörlés
  7. Jaj, nem ellenőriztem magam és tele vagyok helyesírási hibával... Bocs :(

    VálaszTörlés