2010. január 24., vasárnap

Farsangi dísz

Közeleg a farsang! Ennek örömére készítettük ezeket a díszeket. Harmonika-hajtogatással hajtogassunk össze két lapot (mi A4-es méretet használtunk), majd ragasszuk, vagy tűzőkapcsozzuk össze őket. A közepét kössük át szalaggal, és fűzzünk bele egy másik szalagot is, hogy fel tudjuk akasztani. A hajtogatással Máté már nagyon ügyesen elboldogult. Ne aggódjunk, ha nem túl precíz a gyerkőc hajtogatása! A végeredmény így is nagyon szép lesz!



Amúgy Máté pincér lesz a farsangon! Nadrág, ing, mellény és egy varázstálca. A tálcában az lesz a varázslatos, hogy egyrészt alulról be tudja majd dugni pántokba a kezét, hogy könnyedén tarthassa, másrészt pedig a poharak és tányérok rá lesznek ragasztgatva a tálcára, így jól meg lehet ijeszteni másokat, ha úgy tesz, mintha lebillenne a kezéből a tálca.
Dani túrórudi szeretne lenni. A jelmezhez fehér lepedőt pirossal bepöttyözünk és feliratozunk majd. Ha elkészültek a jelmezek, természetesen megmutatom.
Tavaly Máté íjász volt:





Nálatok mik lesznek a gyerkőcök? Mik voltak az eddigi kedvenc jelmezeitek? Írjátok meg kommentben, vagy küldjetek képeket a mindennapraegyjatek@gmail.com címre! Az egyelőre még tanácstalanok hadd merítsenek innen ötletet!

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Így ismeretlenül is, de szeretem a blogodat olvasni.
    Nézz be hozzám, meglepetés vár:
    http://juhaszjanka.blogspot.com/2010/01/dijat-kaptunk.html
    Üdv.
    Anikó

    VálaszTörlés