2010. január 27., szerda

Farsangi versek

Nem írtatok még jelmezötleteket! Hogy egy kicsit belerázódjunk a farsangi hangulatba, álljon itt három vers és egy mondóka! Továbbra is várom ám a jelmezötleteket akár megjegyzésként, akár a mindennapraegyjatek@gmail.com címre!


Gazdag Erzsébet: A bohóc köszöntője

Jancsi bohóc
a nevem
Cintányér a
tenyerem.
Orrom krumpli,
szemem szén,
Szeretném ha
szeretnél!
Velem nevetsz,
ha szeretsz,
Ha nem szeretsz
elmehetsz!
Szívem, mint a
cégtábla,
ruhámra van
mintázva.
Kezdődik
a nevetés,
Tíz forint a
fizetés.
Ha nincs pénzed,
ne nevess.
Azt nézd innen
elmehess!



Gazdag Erzsébet: Cincér lakodalom

Szörnyű sok a sokadalom
Áll a cincér lakodalom.
Tücsök és a kabóca
a vigalom bohóca.
Megsütöttek három bolhát,
s hat szunyognak száraz combját
kirántották ebédre.
-Jó étvágyat melléje!-


Sarkady Sándor: Kikiáltó

Maskarások, bolondok
Rázzátok a kolompot
Takarodjon el a tél
Örvendezzen aki él.



Mondóka
Elmúlt farsang el, el, el
Kinek használt, kinek nem.
Nekem használt, neked nem
Én táncoltam, te meg nem.

5 megjegyzés:

  1. Szia!

    Szívesen elmondom, mi eddig minek öltöztünk be. Hozzáteszem, hogy az oviban, ahová Hanna lányom jár, eddig a szülőknek is be kellett öltözni, így ne lepődjetek meg ha felnőtt jelmezt is írok.

    1, Pólyásbaba. (pólya a hátára kötve, cumi, cumisüvegben tej, csörgő és kissapka) Ezzel egyébként még több, mint 30 éve én is nagy sikert arattam az oviban, két éve lányom aratta le a babérokat. Anyuka azaz én: szülésznő, apuka: orvos

    2, Balerina. Anyuka virágárus lány (vállkendő, hosszú szoknya, művirág, kendő), apuka postás (turiból eredeti Royal Mail ing, baseball sapka, levelek a hóna alatt)

    3, Pillangó. Anyuka molylepke (csúszásgátló hálóból szárny. barna pulcsi, hajráfból csápok), apuka darázs (fekete pulcsira sárga szigetelőszalag, sárga szemüveg, fullánk

    Idén: Újra pólyásbaba szeretne lenni a 6 évesem. A két 3 évesem pedig cica és napocska, ami ugyan nem túl ötletes de most a vágyaik fontosabbak.

    Blogomban vannak képek is, rá lehet keresni.

    Remélem más is megosztja az ötleteket.
    Ágnes

    VálaszTörlés
  2. Szia!Múltkor olvastam a felhívásodat, de azért nem írtam mert az én kicsi Szívem "csak" tündér szeretne lenni:D...Virágtündérnek gondoltam, majd meglátjuk hogy sikerül a jelmez, mert a farsang időpontját még nem tudjuk az oviban...Néhány elképzelésem már van a megvalósításra, de addig nem álltam neki míg nincs időpont, hátha meggondolja magát...

    VálaszTörlés
  3. Kedves Ágnes! Igazán jó ötlet ez a pólyásbaba jelmez kislányoknak. Úgy meg aztán pláne vicces, hogy te szülésznő, férjed pedig orvos volt:) Amúgy még nem hallottam ilyet, hogy oviban a szülőknek is be kell öltözni! Jó ötlet nagyon! Megnéztem a képeket is. Csini a pillangó-molylepke-darázs összeállítás is! Hannának jobbulást!

    VálaszTörlés
  4. Mák! Igen, a lányoknál gondolom pár évig még a királylány, tündérlány jelmezek a legnagyobb kedvencek. Fiúknál a rendőr, a tűzoltő, az íjász... Biztosan szép virágtündér lesz Fanniból!

    VálaszTörlés
  5. Eszter azért érdekes ez, mert Fanni azóta akar tündér lenni amióta megnézte a maszkabált:D..Előtte nem tudta mi szeretne lenni:D:D:D...Mondjuk én nem is nagyon bánom, mert ezt viszonylag könnyen el lehet készíteni, ötletem is van és a nővérem kislányának is van hasonló jelmeze amit megörököltünk, így némi átalakítás után remélem tudom hasznosítani...

    VálaszTörlés