2010. január 21., csütörtök

Illatpárosító

Gyerekkoromban ez a játék nagy kedvencem volt.



Különböző hangon zörgő golyóknak kell megtalálni bekötött szemmel a párját. Máté és Dani is nagyon élvezi (bár Dani még nem igazán rendeltetésszerűen játszik vele:) Erről a játékról jutott eszembe, hogy csinálhatnánk egy illatpárosítót is. Összeszedtem 8 kicsi gyurmásdobozt, és raktam beléjük narancshéjat, kávét, fahéjat, és fokhagymát. Szaglászás útján meg kell találni a párokat!
És, hogy tetszett-e a gyerekeknek? Hát, Máté szívesen végigszaglászta őket, de nem igazán sikerült a párosítgatás. Dani meg se akarta szimatolni :( Ő már csak ilyen makacs. No sebaj, nekem tetszett!

3 megjegyzés:

  1. Most verem a fejem a falba, hogy kidobtam (asszem) egy rakás kindertojci belsőt... Mert a zörgőset simán meg lehet csinálni itthon is. Az illatpárosító... Hát nemtom. Elvileg az ember csak 2-3 illatot tud egymás után megkülönböztetni... Aztán kitudja. :o)

    VálaszTörlés
  2. Mosst akkor vehetsz új kinder tojásokat! A ygerkőcök biztosan nem bánják! A férjem hibátlanul meg tudta mondani az illatokat, de a gyerekeknek nyilván nagyon nehéz volt ez!

    VálaszTörlés
  3. Ilyen játék is volt régen! És jól emlékszem, 6 illat volt benne, pont a Kinderes tojáshoz hasonló tokban, egy muszlinszerű anyaggal lefedve a fele.. A malátás illatra mind a mai napig emlékszem.. :D Sajna, a beszáradt gyurmák dobozait kidobáltam.. :(

    VálaszTörlés