2010. január 17., vasárnap

Karácsonyfa lebontása

A karácsonyfát nálunk az angyalkák hozzák. Míg a gyerekek a nagyszüleiknél töltik délutáni alvásukat, addig mi suttyomban feldíszítjük a fát.
A lebontást azonban nem titokban végezzük. Együtt szoktuk lebontani. Bepakoljuk a díszeket dobozokba, és írunk az angyalkáknak egy levelet, melyben megkérjük őket, hogy vigyék el, és őrizzék meg nekünk a következő karácsonyig. Ezután éjszakára kitesszük az erkélyre a dobozokat a levéllel.

Nálatok hogyan tűnik el a karácsonyfa?

5 megjegyzés:

  1. Szia! Nagyon tetszik az oldalad, sokszor járok ide ötletet meríteni. :D

    Nálunk az angyal viszi el..még. De ez jó ötlet, ha nagyobbak lesznek a lányaim, asszem, mi sem fogjuk tudni beadni nekik ezt a mesét, ha tavaszig ott látják a kertben a szegény, száraz fenyőt.. :D

    VálaszTörlés
  2. Én is gyakran benézek ám a Te oldaladra! Gyönyörűeket varrsz, tündériek a babáid!

    Nekem az "angyal viszi el..." mesével az volt a bajom, hogy megyünk az utcán, és mindenhol ott hevernek a kidobott fenyőfák. Bár Danika egyelőre mindegyikre azt mondja, hogy biztosan kidöntötte a nagy szél :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi!! :D Épp tegnap beszélgettünk (ismét) egy barátnőmmel az angyal meséről, s végülis abban állapodtunk meg, amíg a gyerekek hinni akarnak benne, minden ellenbizonyítékon keresztül fognak nézni, még akkor is ha mi magunk is ellentmondásokba kerveredünk.. :)

    VálaszTörlés
  4. haha, nálunk a kislányom idén elintézte az angyalka helyett :D egy nappal a tervezett angyalkás elvitel előtt lehúzta az egészet az asztalról (mi balgák nem kötöttük ki), egy csomó dísz összetörött :( szerencsére a kedvenc gyerekkori gömböm túlélte... így muszáj volt "segíteni" az angyalkának és rögtön kidobni, úgyis olyan sok dolga van ilyenkor, "örült" a segítségnek :)

    egyébként nagyon tetszik a blogod!! sokszor benézek ide, az enyéim is hasonló korúak, sok ötletet veszek innen

    VálaszTörlés
  5. Mária! Hát, a kislányod biztosan egy kis angyalka, csak egyedi módon bontja le a fát:)Bátrak vagytok! A mi fánk ki volt kötve, mégis végig azon izgultam, melyik szaloncukor rángatáskor borul az egész fa a gyerekek fejére.

    VálaszTörlés