2010. január 20., szerda

Madáretető

Melinda ötlete alapján készült ez a madáretetős kép. Barna papírból kivágtam a madáretetőhöz szükséges "léceket", és lerajzoltam a gyerekeknek, hogy milyen madáretetőt kell "építeniük" belőle. Ügyesen rájöttek, minek, hová kell kerülnie, így ezeket felragasztgatták egy lapra. Ezután lehullott a hó (=vattacsíkot ragasztottunk), így kiraktunk a madaraknak egy kis eleséget (=a madáretetőbe madárszotyit ragasztottunk). Csakhamar meg is jelentek a madarak (=internetről nyomtattuk). Nagyon tetszett a "feladat" a fiúknak. Közben lehet beszélgetni a költöző és az itt telelő madarakról. (A témában hozzám hasonlóan járatlan kedves szülők egy kicsit készüljenek fel a témában, hogy ne csak a szegény cinegét tudják példának mondani!:)


4 megjegyzés:

  1. Hű, de szuper! A kirakott eledelre hozzánk nem nagyon jöttek a madárkák, így legalább "etethetünk" majd párat! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik az ötlet...Mi meg is tudnánk lesni közben a helyi madarakat a madáretetőbe..khm..ha nem felejteném el mindig kirakni az eleséget nekik...

    VálaszTörlés
  3. Érdekes módon idén nálunk sem jönnek a madarak lakmározni, pedig tavaly láttunk egy csomót! Eddig azt hittem, biztosan a szomszéd valami finomabb csemegét tett ki, de ha nálatok sem ... Mi Máté kérésére a lap másik oldalára is elkészítettük ugyanezt a képet, és úgy ragasztottuk az ablakra. Így mi is gyönyörködhetünk benne, és a madarak is láthatják, hogy mit várunk el tőlük :)

    VálaszTörlés
  4. Megcsináltuk mi is. Köszönjük a remek ötletet.
    És még tanultam is belőle..telelő madarak: vörösbegy, feketerigó és társai azaz nemcsak a cinege tényleg.
    Ágnes

    VálaszTörlés