2010. április 17., szombat

Nouky és barátai

Ma egy mesefilmet ajánlok Nektek! Nouky maci és barátai meséit azért kedvelem, mert olyan kedves és nyugodt mesék. Nagyon sok rajz filmmel nekem az a gondom, hogy rettentő gyors: villog, forog, kiabál. Engem ez rettenetesen zavar! Nouky maci meséi olyan kellemesek: pasztell színek, kedves zene, aranyos figurák. Nálam nagyon szeretik a gyerekek!



Amúgy egy időben Máté nagyon rá volt kattanva a mese nézésre. Minden nap kérte, hogy hadd nézzen tévét. Hiába ajánlottam helyette bármi más játszást, ő csak is a tévét akarta nézni. Ez engem, bevallom nagyon zavart. Egyáltalán nem tetszett, hogy a gyerekem ennyit ül a tv előtt. Aztán egyik napról a másikra elég lett neki, és hetekig eszébe sem jutott a tv. Végül arra jutottam magamban, hogy nem baj az, ha tv-t néz, csak mértékkel tegye, szép, életkorának megfelelő műsort nézzen, és mást is játszunk! Ne úgy nőjön fel, hogy ez az egyetlen, vagy legfontosabb kikapcsolódási mód itthon. Ma már úgy gondolom, annyi mindenfélét játszunk, csinálunk közösen, hogy egy kis mesefilm bambulás még nem a világ vége.
Ti hogy álltok a mese nézéshez? Nézhet a gyerkőc mesét, tévét otthon?

3 megjegyzés:

  1. Szia! Nekem is van egy Mátém, most 3 éves. Jelenleg ő is a mesenézős korszakát éli, én sem tudom (vagy csak nagyon nehezen) elcsalni a tv elől. Hiába ajánlok más elfoglaltságot. De arra én is odafigyelek, hogy "minőségi" meséket nézzen. Inkább DVD, mint tv. Nouky macit is ismerjük, én is szeretem a meséit, Mickey egér, Tom és Jerry a nagy kedvencek, meg időnként a Teletubbies című mese. Nem tudom, azt ismered-e? De most, hogy itt a jó idő (már amikor), ő is kevesebbet ül a mese előtt. Szerencsére! Időnként vannak ilyen korszakai, hogy sokat ül a tv előtt, majd ez elmúlik. A nagyobb gyerekeimnél is tapasztaltam már ilyent, de szerencsére előbb-utóbb beleunnak a passzív szórakozásba, és tovább tudunk lépni. Szép napot kívánok neked: Gabika

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Nouky maciékat imádjuk!!! De sajna csak egy dvd-t tudtunk megszerezni. Olyan aranyosan tanítja a gyerkőcöket. Ja és azért a nagy kedvenc nálunk a thomas :)
    Amúgy nálunk nézhet tv-t persze csak ami neki való.
    Üdv, Niki

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nouky tényleg aranyos, de nálunk is a nagy kedvenc Thomas. Abból viszont csak egy dvd-nk van 5 mesével, és legalább 70-80 rész van németül. Hát, nálunk többnyire a "német Thomas" megy, így némileg mentesítem magam a "jajjdesokatnézezagyerektévét" című lelkiismeretfurdalás alól. Egyébként rendszerint feláll a tv elől 4-5 rész után, és szerintem mi is csinálunk annyi más dolgot is, hogy ennyi tv nézés még belefér.
    G.

    VálaszTörlés