2009. szeptember 13., vasárnap

Könyvajánló - Marék Veronika

Noncsi és Bubi is ajánlotta Marék Veronikát. Igen, mi is nagyon szeretjük a könyveit. Mi a Boribon és Annipanni összest olvastuk rongyosra, de a Kippkopp mesék is nagyon aranyosak. Az a jó ezekben a könyvekben, hogy már az 1 év alatti gyerekek is élvezik, mert egy képhez csak egy-két mondat tartozik (Bartos Erika könyveiben is ez a jó, de róla majd később). Marék Veronikától nagyon szeretjük még a Csúnya Kislányt (fürdeni és fogatmosni nem szerető gyerekeknél próbálkozhatunk esetleg ezzel a mesével. Hátha jobb belátásra bírhatjuk őket) és az Öcsi és Bátyót (két testvér civakodásairól).





Jó Mikulás vagy karácsonyi ajándék lehet a Télapó és Ezüstmackó. Nagyon kedves mese Marciról, aki felkeresi a Télapót, hogy kérjen tőle még egy Ezüstmackót, amivel kiengesztelheti testvérét.



A kockásfülű nyúllal most kezd ismerkedni Máté. Már kapható könyvben is!

Feltétlenül nézzétek meg Marék Veronika honlapját! Egyrészt itt tájékozódhattok a megjelent könyveiről, másrészt vannak kifestők, és a legeslegjobb: a szójátékok! Tessék egytől egyig mind megtanulni és a gyerkőcöket (és felnőtteket is!) elkápráztatni vele!

2 megjegyzés:

  1. Az én 2,5 évesemnek kedvence a Tesz-Vesz Város összes, mert ezerféle dolgot lehet találni a képeken, ha jól belemélyedünk.
    A másik befutó pedig Bartos Erika Zsákbamacska verseskötete. Ezt végül is azért szerette meg, mert többször látogattunk el az http://www.annapetiesgergo.hu/ oldalra, ahonnan kifestőket töltöttem le leginkább. A verseskönyvben aztán felismerte a figurákat. Amúgy az Anna, Peti és Gergő kötetek közül egyiket sem szereti. Érdekes...

    VálaszTörlés
  2. A Tesz-Vesz Várost mi is szeretjük. Mondjuk nekünk csak egy van meg, még az enyém volt gyerekkoromban.
    Olyat már hallottam, hogy szülő falra mászott az Anna, Peti könyvektől, de a gyereke szerette. Nem szeretheti mindenki!

    VálaszTörlés