2010. március 12., péntek

Hanggyüjtő

Séta közben jó szórakozás lehet a különböző hangokra figyelni. Még indulás előtt, otthon rajzoljunk egy táblázatot! A sorokba kis rajzokkal ábrázoljuk azokat a hangokat, amikre vadászni fogunk. Például szirénázás, dudálás, kutyaugatás, madárcsicsergés, cipőkopogás, repülő hangja, fagylaltos autó zenéje… Az egyes sorok mellett hagyjunk helyet, ahol a gyerekek megjelölhetik egy tollal, vagy egy matricával, hogy melyik hangokat sikerült meghallaniuk! (kemény papírra ragszzuk fel a táblázatot, hogy könnyebben tudjon pipálni rajta a gyerkőc) Ez a játék nagyon jól jöhet, ha gyermekünknek nincs kedve elindulni otthonról, mert egyáltalán nem lelkesíti, hogy piacra, vagy postára kell mennünk!




Ötlet innen.

2 megjegyzés:

  1. EZ NAGYON JÓ! Egy esős, nem ilyen verőfényes játszóteres napon kipróbáljuk!

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon izgalmas játék, és napról napra bővíthető. Ha már a különböző közl eszközök hangját felismerik a gyerekek, akkor jöhet a közeledés-távolodás, a sebesség, gyorsan- lassan, milyen irányból hallatszik, mekkora jármű lehet. és ami a legaranyosabb játék: anyu apu közeledő- távolodó lépteinek felismerése.
    De nagyon fontos a lakászajok, szomszédzajok differenciálása, amik nagyon sokszor alaptalan félelmet keltenek. Javaslom továbbgondolásra.
    Az eredeti ötlet kíváló gratulálok a Web laphoz

    VálaszTörlés