2010. március 6., szombat

Kirándulás

Ma a Pilisben voltunk kirándulni! Bár szikrázóan sütött a nap, azért jó hideg volt. Sok helyütt még havat, jeget találtunk. Jó volt az erdőben bóklászni, betörni a patak jégpáncélját ... Jó, hogy -ha óvatosan is, de azért- közeleg a tavasz!




4 megjegyzés:

  1. Szia!
    biztosan csodás volt ez a kirándulás!Danika biztos nagyon finom uzsit vitt magával, Máté és Te merre jártál? éppen jeget törtél? hóban tapostál, vagy a vízben keresgéltél? kishalat is, vagy ebihalat is láttál?
    puszi nagyi

    VálaszTörlés
  2. Szia Eszter!

    Nemrég tévedtem az oldaladra, és nagyon megfogott az egész. Már nem egy ötletedet elraktároztam magamban, amit ki szeretnék próbálni a fiaimmal. Szóval gratulálok a bloghoz!

    A Pilisben hol jártatok? Én is nagyon szívesen túráznék a gyerekeimmel, de nem tudom, mekkora távot bírnak (2 és 4 évesek), túrajelzésen árdemes-e haladni, mennyit betervezni, stb. Szóval nem tudom, hogy lehet elkezdeni a túrázást gyerkőcökkel, ehhez kérném a tanácsodat.
    Előre is köszi,
    Erika

    VálaszTörlés
  3. Kedves Erika! Mi Pilisszentlászlón a Kisrigó Vendéglő parkolójába parkoltunk, és onnan indultunk a kék jelzésen. Összesen kb. 4 km-t mentünk, ez Máténak (4,5 éves) bőven elég volt, Danit(2,5 éves) a végén már cipelni kellett. Szerintem nem érdemes nagyobb távot betervezni. Inkább elindulni, bóklászni, hagyni, hogy mindent megnézzenek, gyűjtögessenek, felmásszanak, és amikor úgy látjuk, hogy kezdenek fáradni, akkor visszafordulni. A májgombócleves és a palacsinta a Kisrigóban szép zárása volt a túrának. Az autóban persze hazafelé fél perc alatt elaludtak.

    VálaszTörlés
  4. Köszi az ötletet Eszter, Piliszentlászlón úgyis szánkóztunk már egy nagyot a fiúkkal. Azt nagggyon élvzték, úgyhogy tuti egy kirándulás is bejön majd nekik, ha látják, hol szálunk ki a kocsiból :)

    VálaszTörlés