2009. október 30., péntek

Könyvajánló - Pettson és Findusz

Nem fejtette meg senki, hogy melyik mesében szerepel Gustavsson, ígyhát elárulom: Sven Nordqvist Pettson és Findusz meséiben ő Pettson szomszédja.
A Pettson és Findusz meséket nyáron fedeztük fel magunknak Mátéval és azóta is imádjuk! Hihetetlenül humorosak, ötletesek mind a szövegek, mind pedig a rajzok. Viszonylag hosszú mesék, ezért szerintem 4 év alatt még nem annyira élvezik a gyerekek, bár a rajzokat nálunk Dani is imádja nézegetni benne. Rengeteg apró, vicces kis felfedeznivalót rejtenek a képek. Mi a következőket olvastuk már: A kandúr szülinapi tortája, Tűzijáték a rókának, Pettson horgászni megy, Lesz nemulass, Findusz! (ez utóbbi nagyon hosszú - több, mint 100 oldal, de fejezetekre van bontva)
Pettson amúgy egy magányos, nagyon is szerethető öregember, Findusz pedig a mindig mindenre kíváncsi, fenekén megülni nem tudó kandúr. Macskaszerető olvasóknak szólok előre, hogy el fognak olvadni ettől a helyes macskától, annyira kedves kis figura!



Rendelhető itt




Ja, és Bence amúgy a Boribon könyvekben van.

7 megjegyzés:

  1. ÓÓÓ, sajnálom, hogy lemaradtunk a "rejtvény posztról", mi tudtuk volna a megfejtést:-)) Nagy rajongói vagyunk mind a rajzfilm, mind pedig a könyv változatnak! Igazán kiugró mesének tartom.

    VálaszTörlés
  2. A rajzfilm változatot még nem láttuk. Az is van (legalább nagyjából) olyan jó, mint a könyv?

    VálaszTörlés
  3. Szerintem azok közé az animációk közé tartozik, ahol egyenlőségjelet lehet tenni a könyv és a film közé.Hűen követik az írott és rajzolt elemeket, mi nem tudtunk egy dvd-nél megállni, pedig az is legalább 5-6 történetet fog össze. A gyerekeket sem rázza le a könyvről, sőt!

    VálaszTörlés
  4. Akkor beszerzünk pár dvd-t! Köszi!

    VálaszTörlés
  5. a bookline-on nagyjából minden film megvan. szerintünk is nagyon jók a könyvek és a filmek is

    VálaszTörlés
  6. Mi is tudtuk volna....olyan kedves kis mese,Dávid is szerette mikor ment a Minimaxon. A könyvet is érdemes lenne beszerezni:)

    VálaszTörlés