2010. március 1., hétfő

Papírfecni-csibe

Ezt azoknak a gyerkőcöknek ajánlom, akik ugyanolyan vágdosás-ragsztás mániások, mint nálunk Dani. Először is kerestünk mindenféle sárga árnyalatú papírt, csomagolópapírt. Ezeket és egy ollót odaadtam Daninak. Nekem lett egy 20 perc szabadidőm, mert ő csak vágdosott, vágdosott. 20 perc múlva megkerestem Danit a temérdek papírfecni között, rajzoltam egy csibét, amit bekentük ragasztóval. A sok sárga papírdarabkát rányomkodta Dani a csirkére. Volt itthon formára vágott gumilapunk, ebből lett a csőre és a szeme, de persze ezeket is lehet sima papírból kivágni. (a gumilapokból a csibe alá is ragasztgatott néhányat Dani ennivaló gyanánt) Nagy örömünkre végül még egy sárga tollat is találtunk, ebből lett a szárnya.

2 megjegyzés:

  1. Azt szeretném kérdezni, hogy nektek melyik ragasztó vált be?
    nálunk a stiftet nem tudja egyedül kenni a lányom, az uhu-t meg igen... nagyon is... :D
    úgyhogy valami tuti tippet várok.

    az én lánykámnak egyébként nem is kell már játék: most kapott húsvéti előlegként egy pillangó alakú formalyukasztót, meg az olló és elvan vele ÓRÁKIG! csak győzze utána a porszívó szusszal :) (én meg idegekkel...)

    VálaszTörlés
  2. Ez a ragasztó-kérdés nálunk is gyakran előkerül. Mi is stiftet használunk. Máté már ügyesen bánik vele, Daninak azért még kell segítség, de ez vált be a legjobban!

    VálaszTörlés