2009. október 20., kedd

Tökházikó

Egyáltalán nem vagyok oda az ijesztgetős, denevéres Halloween-ért, de azért a tökfaragás mindenképpen jó móka. Mátééknak tavaly (és majd idén is) Márton napra kellett tök-lámpást készíteni az oviban. Ilyen lett:





Idén a magjaiból biztosan készítünk ilyen képeket, mert ezek nagyon tetszenek.

5 megjegyzés:

  1. Ez pont jókor jött! Kaptunk egy marha nagy tököt, de nem így nevelték, hanem el van döntve. Így a fej nem lenne túl előnyös, meg nem is akarok túl ijesztőt...ez meg izgalmasabb is. Rájövök majd hogyan kell kivájni? Még sose csináltam ilyet...

    VálaszTörlés
  2. Nem bonyolult! Csak éles kés és kanál kell hozzá. (filctollal rárajzolod a kivágandó részeket, megskalpolod, belsejét kikanalazod, végül az ajtót, ablakokat is kivágod)

    VálaszTörlés
  3. Hát elkészült. Egész jó lett. Nem fog megrohadni vagy ilyesmi? Hol kell az ilyesmit tárolni? Totál nem vagyok képben.

    VálaszTörlés
  4. Ja, és a magokat is félreraktam. A héten úgyis esni fog, így csak röviden leszünk kint, a maradék időben meg festhetünk magokat és ragaszthatunk tökmagképet!

    VálaszTörlés
  5. Tartsd hűvös helyen! Egy idő után sajnos persze így is rohadásnak indul. Ha gondolod, fényképezd le, és küld el a mindennapraegyjatek@gmail.com-ra, és akkor kiteszem a blogomra. Szívesen látnám, milyen lett!

    VálaszTörlés